Splošni pogoji poslovanja

1. Splošno

Trgovina www.rustikalna-vrata.si je spletna trgovina, ki prodaja vodila za drsna vrata. Splošni pogoji spletne trgovine rustikalna-vrata so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino rrustikalna-vrata upravlja podjetje POSLOVNA IDEJA d.o.o., Okrogarjeva ulica 5,3000 Celje,  matična številka:  6766366000, davčna številka: 87010631.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine rustikalna-vrata, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino rustikalna-vrata in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

2. Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

– podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)

– kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e naslov, telefon)

– lastnosti artiklov (cena, sestava, teža)

– način in rok dostave artiklov

– informacije o načinu plačila

– informacije o odstopu od pogode in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Trgovina rustikalna-vrata se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.rustikalna-vrata.si, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.

3. Vrste uporabnikov

Za nakup na spletni strani rustikalna-vrata ni potrebna registracija.

4. Cene

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in ne vsebujejo DDV ( Podjetje Poslovna ideja d.o.o. ni zavezanec za DDV) ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila (6.).

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo

(kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo rustikalna-vrata kupcu omogočil odstop od nakupa.

 5. Naročilo

Trgovina rustikalna-vrata se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi. V spletni trgovini rustikalna-vrata se artikli prodajajo na komad oz. komplet.

Kupoprodajna pogodba med trgovino rustikalna-vrata in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina rustikalna-vrata kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino rustikalna-vrata kot za kupca.

Naročilo blaga je možno tudi preko e-pošte rustikalnavrata@gmail.com ali telefonske številke 041 79 58 79 med 9. in 17. uro razen sobote in nedelje.

Vsi podatki o naročilu so shranjeni pri podjetju Poslovna ideja d.o.o.

Okrogarjeva ulica 5, 3000 Celje. Če naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. Kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.

6. Načini plačila

Trgovina rustikalna-vrata omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije

  • z nakazilom na transakcijski račun
     SI56 6100 0000 9684 439 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

7. Nakupna pogodba – račun

Nakupna pogodba – račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo shranjena pri podjetju Poslovna ideja d.o.o., Okrogarjeva ulica 5, 3000 Celje

in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko e-naslova rustikalnavrata@gmail.com

Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu .

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

8. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v  koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru reklamacijskih pogojev iz točke 10.

Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine rustikalna-vrata z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe.

Trgovina rustikalna-vrata pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

  • z nakazilom na transakcijski račun
      SI56 6100 0000 9684 439 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

9. Pravica do odstopa pogodbe – preklic naročila

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: rustikalnavrata@gmail.com

Zahtevek je na voljo v PDF obliki na povezavi: zahtevek.

Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: Poslovna ideja d.o.o., Okrogarjeva ulica 5, 3000 Celje. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Kupnina ne vključuje poštnin stroškov.

Za natančenjše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 041 79 58 79

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

Ne sprejemamo paketov z odkupnino.

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

10. Reklamacija

Reklamacije upoštevamo za blago s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali vračilo kupnine.

Prodajalec odgovarja za skrite napake artikla, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilne montaže.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po predhodnem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.

V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Artikle lahko kupec prevzame na naslovu podjetja.

V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo pri Pošti Slovenije in nas o reklamaciji obvestiti na rustikalnavrata@gmail.com

PDF dokument za reklamacijski zapisnik: reklamacijski zapisnik.

11. Dostava in poštnina

Čas dostave od prejetega naročila je 1 – 3 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V času določenih akcij se lahko rok dostave podaljša.

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini rustikalna-vrata.si

Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

12. Preklic naročila

Uporabnik spletne trgovine rustikalna-vrata, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.

Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte rustikalnavrata@gmail.com,  kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

13. Varnost

Trgovina rustikalna-vrata uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

14. Varovanje osebnih podatkov in politika zasebnosti

Trgovec se zavezuje, da bo varoval in obdeloval posredovane zaupnost osebne podatke in zasebnost uporabnikov spletne trgovine Rustikalna vrata v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ali GDPR in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP – 1. Zbrane osebne podatke bo trgovec uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Trgovec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovineRustikalna vrata, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu Trgovec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Uradna in pooblaščena oseba podjetja je Karmen Marcen, dosegljiva na naslovu: info@rustikalna-vrata.si.

14a.Uporaba in obdelava osebnih podatkov

Trgovec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje le nujno potrebne naslednje uporabnikove podatke:
•    ime in priimek;
•    naslove za dostavo;
•    podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
•    davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
•    naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
•    geslo v šifrirani obliki;
•    kontaktno telefonsko številko;
•    druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
•    druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Trgovec ne odgovarja.

14b. Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Trgovec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Trgovec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Trgovca.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Trgovec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Trgovec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. S prijavo na e-novice potrdite, da o vas zbiramo osebne podatke – ime, priimek in elektronski naslov, ki ste nam jih posredovali ob prijavi. Trgovec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi Gold ekspres bo Trgovec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo, telefonsko številko). Prek elektronske pošte bo Trgovec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini  prišlo do težav.

14c. Izvajanje politike zasebnosti
Vse pri Trgovcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Trgovcem.
Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob naročilu, prijavi v spletno trgovino ali na e-novice, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

To storite tako, da s pisno izjavo Trgovcu sporočite preklic registracije. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Trgovcu poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Trgovec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval skladno z zakonodajo tudi v primeru preklica registracije.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@rustikalna-vrata.si ali po pošti na naslov: Poslovna ideja d.o.o., Okrogarjeva 5, 3000 Celje

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@rustikalna-vrata.si

 

15. Mnenja, priporočila, pohvale, pritožbe

Mnenja, priporočila, pohvale in pritožbe, ki jih kupci napišejo, so pomemben del funkcionalnosti spletne trgovine rustikalna-vrata.si

Podjetje Poslovna ideja d.o.o., vabi, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine. Vsako mnenje, ocena, priporočilo, pohvala ali pritožba bo posebej obravnavana s strani uprave ter ustrezno rešena v čim krajšem času.

Poslovna ideja d.o.o., ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu blagovne znamke Rustikalna vrata, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah.

16. Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine http://www.rustikalna-vrata.si med kupcem inPoslovna ideja d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.

V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Celju.

19. Podatki o podjetju

Naziv: Poslovna ideja d.o.o.

Naslov: Okrogarjeva ulica 5 , 3000 Celje

Spletna stran: http://www.rustikalna-vrata.si

E-pošta: rustikalnavrata@gmail.com

Telefon: 041 79 58 79

Davčna številka: 87010631

Transakcijski račun

SI56 6100 0000 9684 439 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)